Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş’tan çatışma açıklaması

Ağrı'daki çatışmayla ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Silahtan beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin, seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz" dedi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, AÄŸrı’da askerlerle PKK arasında çıkan çatışmalar hakkında konuÅŸtu. DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve hükümetin olaydan sonra HDP'yi eleÅŸtirmesine yanıt verdi:

"Silah siyasetinden beslenen malum partiye oy vermeyin yaygarası koparmaya baÅŸladılar. Kim silahtan beslenerek oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin. Kim silaha güvenerek, kim elindeki silah gücüne güvenerek, emrindeki silah gücüne güvenerek oy toplamak istiyorsa, Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz. Fakat bu provokasyon ortamıyla bizler, yaratmak istedikleri bu atmosferle Türkiye'yi seçime götürmeye izin vermeyeceÄŸiz."

DemirtaÅŸ çatışmanın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 'Sakarya’daki konuÅŸmasına malzeme olsun diye' provokasyon amacıyla yapıldığını iddia etti:

“Sakarya’da miting yaparken o mitinge malzeme olsun diye provokasyon yaptırmışlardır. Çok net açık söylüyorum. Bugün ne hikmetse dağın ta tepesine operasyon yapıp, pusu atıp, 'PKK’lılar HDP’nin barış ve bahar ÅŸenliÄŸine geleceklermiÅŸ orada, HDP’ye oy verin diye propaganda yapacaklarmış' diye operasyon yapıyorlar. Bahar ÅŸenliÄŸini düzenleyen HDP Diyadin ilçe örgütümüz. ValiliÄŸin, bakanlığın açıklamasına göre PKK’lılar gelip silah zoruyla HDP’lilere 'HDP’ye oy verin' diyecekmiÅŸ. Açıklamada bu var. Böyle rezil bir açıklama!” 

DemirtaÅŸ, ısrarla ve inatla "barış" demeye devam edeceklerini söyledi. "Asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceÄŸiz. PKK'lıların üstüne operasyon için yolladığınız askerler de bizim çocuklarımız, kardeÅŸlerimizdir. Onların canı bizim canımızdır, öldürmeye çalıştığınız PKK'lılar da onlar da bu halkın evlatları, kardeÅŸlerimiz, canımızdır. Birbirlerini öldürmelerine izin vermeyeceÄŸiz. Bu ülkede artık kan dökülmesine izin vermeyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

AÄŸrı’daki saldırıyı Sakarya'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada kınayan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Malum siyasi parti, bölücü terör örgütünün bu hareketleriyle oy toplamanın peÅŸinde" diyerek HDP'yi hedef almıştı.

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan da "TSK bir partinin deÄŸil milletin ordusudur ve mensupları da vatan evladıdır. Milletin evlatlarına kurÅŸun sıkanlara söz söyleyemeyenler örgütün partisi olurlar. Örgüt partisi ise Türkiye partisi olma iddiasını kaybeder" sözleriyle HDP’yi eleÅŸtirmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.